Si no pot veure aquesta newsletter, faci click AQUÍ

NUM. XI - GENER 2017

JORNADA INNSOC 2016

Nova jornada d'aproximació a la Psicologia Positiva (Felicitat i Benestar)

El dia 9 de novembre de 8:45 a 18:00 hores es va realitzar a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida la Jornada INNSOC 2016. Una jornada nova d’aproximació a la Psicologia Positiva amb més de 100 inscrits, tant professionals com estudiants, que supera l’edició celebrada el 15 d’octubre de l’any passat.

Els principals temes als que es van fer referència van ser la FELICITAT i el BENESTAR de les persones, com es poden treballar, a què ens referim quan parlem d’ells, quines millores poden introduir en el funcionament personal, de l’equip i en la cultura empresarial i de les organitzacions, i quins avantatges obtenim al centrar-nos en aquests conceptes. Els temes abordats van incloure aportacions des de la perspectiva científica.

Al matí vam comptar amb David Tomás, director de l’empresa Cyberclick “l’empresa més feliç del món”. Ens va mostrar com n’és d’imprescindible el valor de la felicitat a les empreses com a part essencial del seu nucli per treballar amb il·lusió i sentir-se realitzat. Preocupar-se pel benestar de l’equip ha de començar a convertir-se en un factor normalitzat i integrat dintre de la cultura empresarial de totes les organitzacions.

Al voltant de les 12 del migdia, membres de l’equip de la Càtedra d’Innovació Social van presentar el projecte Lleida Contagia Felicitat (Inside Out). Aquest projecte té com a objectiu donar visibilitat a Lleida i les seves persones, captar la felicitat de la gent, per crear una acció de gran impacte en el territori. Els resultats seran presentats el 20 de març en motiu del Dia Internacional de la Felicitat. Durant la jornada vam convidar als assistents a participar en el projecte amb la presa de fotografies.

Podeu veure el vídeo de la presentació del projecte Lleida Contagia Felicitat en el següent link: https://youtu.be/WYEO0mWC6Ts 

Panxo Barrera va dinamitzar el taller del matí “Points of you: en busca del flow”. Els assistents van diagnosticar els seus propis nivells de felicitat utilitzant una metodologia inspiradora de pensament “out of the box” d’una manera totalment intuïtiva i inspiradora. Vam reflexionar sobre accions a realitzar per enfortir els paràmetres de felicitat, buscar els moments de flow i com transferir aquests moments a la vida quotidiana.

Els tallers de la tarda ens van acostar a experiències positives en camps de la psicologia com és la teràpia assistida amb animals, tècniques efectives de creativitat i reflexions entorn  al sentit de l’humor com a fortalesa de l’ésser humà.  Es van presentar tres workshops simultanis:

  • Teràpia assistida amb animals (Maylos Rodrigo i Carles Casanova): millorar la qualitat de vida és possible amb la realització d’intervencions terapèutiques amb la participació d’animals. Aquesta pràctica té la finalitat de promoure millores en el funcionament a nivell físic, social, emocional, educacional i/o cognitiu.
  • Kaos i control: creativitat és felicitat (Panxo Barrera): Es van donar a conèixer tècniques efectives de creativitat com “Si y Además”, “Flor de Loto”, “El Libro de los Muertos” o “Acronimus”.
  • Més “problemenys” (Anna Morreres): No sempre podem evitar sentir-nos malament quan passa algun fet advers, però si que podem acceptar de millor manera els fets i, en lloc de planye’s en el sofriment, agafar el domini de la pròpia vida i optimitzar-la en lo possible. En sentit de l’humor, com a tret de personalitat, és una de les principals fortaleses de l’ésser humà.

Durant la Jornada va tenir lloc la presentació de pòsters d'investigació i pòsters d'experiència pràctica professional en l'àmbit de la psicologia positiva. Les temàtiques van estar relacionades amb la millora del Benestar i la Qualitat de Vida de les persones des de la vessant psicològica, educativa i/o social.

  • Espai intergeneracional al Centre Residencial Joviar (Lleida).
  • Midiendo la Calidad de Vida y el Bienestar en una muestra de Personas en situación de Sin Hogar.
  • Programa “vivir bien, sentirse mejor" para el desarrollo personal. Evaluación del primer itinerario.
  • Model educatiu per el desenvolupament del Lideratge gerencial
  • Contagia Felicitat.
  • Satisfacción con la vida. Un estudio intergeneracional y territorial.

Podeu veure fotografies de la Jornada al nostre facebook.

MÉS INFORMACIÓ

JORNADA SOBRE LA REVISIÓ DEL MODEL DE SERVEIS SOCIALS PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT

Projecte Federació ALLEM

El 30 de novembre va tenir lloc a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL la Jornada per a les entitats sòcies de la Federació ALLEM sobre la revisió del model de serveis socials per a persones amb discapacitat. La Càtedra va presentar l'estudi sobre la Revisió del model de serveis socials per a persones amb discapacitat intel·lectual a les comarques de Lleida.

Durant 4 hores es varen presentar diversos projectes i es varen abordar diferents temes que aborden la discapacitat i la seva atenció. La Jornada va ser inaugurada pel president de la Federació ALLEM, Antoni Mateus. Es va presentar el projecte Transformació de plena inclusió, a càrrec del responsable del projecte Javier Tamarit.

LLEIDA CONTAGIA FELICITAT

Continuem la recollida de fotografies

Seguim recollint fotografies pel projecte Lleida Contagia Felicitat amb la intenció de reflexionar sobre la Felicitat i la psicologia positiva a través de retrats de gran format exposats a la via pública. El nostre objectiu és donar visibilitat a Lleida i les seves persones, captar la felicitat de la gent, per crear una acció de gran impacte en el territori.

Vam realitzar una primera fase del projecte entre el mes de setembre i novembre del 2016 i vam presentar-la el 9 de novembre en el marc de la Jornada Innsoc 2016 sobre psicologia positiva. Durant el mes de desembre hem continuat la recollida. Presentarem els resultats globals el dia 20 de març de 2017 amb motiu del Dia Internacional de la Felicitat.

Fins el moment no els podem avançar res més, el millor està per arribar!

CÀTEDRA INNOVACIÓ SOCIAL

www.innovaciosocial.udl.cat

Universitat de Lleida

innovaciosocial@udl.cat

Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social

+34 973 70 66 16

Avd. Estudi General, 4 25001 Lleida


Copyright © 2024 Universitat de Lleida, Tots els drets reservats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li recordem que pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, a través de l'adreça innovaciosocial@udl.cat Pot consultar la nostra política de privadesa i dades personals prement aquí.

Per assegurar que les nostres newsletters arriben correctament al seu correu, afegeix innovaciosocial@udl.cat a la seva agenda de contactes. Si per contra prefereix no rebre més nostres newsletters pot donar-se de baixa aquí.